Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Завершено досудове розслідування стосовно службової особи, яка нанесла збитки місцевому бюджету на суму понад 200 тис грн

  

Прилуцькою місцевою прокуратурою за наслідками досудового розслідування 04.07.2019 направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника структурного підрозділу Прилуцької міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Органом досудового розслідування встановлено, що будучи службовою особою начальник структурного підрозділу міської ради використав своє службове становище та порушив ст. 13 Бюджетного кодексу України, Положення про структурний підрозділ міської ради та посадову інструкцію з метою отримання неправомірної вигоди на користь фізичної особи підприємця.

Так, достовірно знаючи, що роботи по здійсненню технічного нагляду на об’єктах виконані у повному обсязі, упродовж 2016-2017 років укладав договори з підприємцем на виконання цих робіт. В свою чергу ФОП був підлеглим працівником обвинуваченого та виконував функціональні обов’язки інженера з технічного нагляду.В подальшому зловмисник підписував акти виконаних робіт та надавав їх бухгалтеру для оформлення платіжних документів та проведення оплати на рахунок фізичної особи підприємця.

Таким чином, з 2016 по 2017 роки керівником структурного підрозділу міської ради незаконно перераховано кошти на рахунок підприємця за начебто здійснення ним технічного нагляду, в результаті чого місцевому бюджету заподіяно шкоду на суму більше 200 тис грн, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні разом з позовом прокурора на суму 201833,64 грн направлено до суду для розгляду по суті.

Прокурором у кримінальному провадженні вжито заходів щодо накладення арешту на майно підозрюваного з метою забезпечення відшкодування заподіяних правопорушенням збитків.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1265