Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Завдяки реагуванню прокурора територіальна громада отримала приміщення навчального закладу орієнтовною вартістю понад 5,2 млн грн

  

Органами прокуратури області постійно вживаються заходи, спрямовані на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Особлива увага та належне реагування забезпечується прокурорами при організації та забезпеченні освітнього процесу.

Нагадаємо, під час реалізації конституційних повноважень ювенальними прокурорами установлено, що при створенні однієї з об’єднаних територіальних громад Прилуцького району приміщення дошкільного навчального закладу з ігровим майданчиком вартістю понад 5,2 млн грн залишилося непереданим у комунальну власність.

Даний об’єкт освітнього спрямування раніше перебував у користуванні реформованого сільськогосподарського підприємства, яке в подальшому збанкрутіло.

Реагуючи на виявлені порушення законодавства, з метою відновлення порушених прав та інтересів членів об’єднаної територіальної громади та держави, Прилуцькою місцевою прокуратурою заявлено позов, який рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду було задоволено в повному обсязі.

Наразі селищною радою прийнято рішення про прийняття зазначеного об’єкта нерухомості у комунальну власність та оформлення за собою права власності на вказану будівлю.

Робота з зазначених питань триває.  

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1272