Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2019

За незаконне зберігання автомата Калашникова, снайперської гвинтівки Драгунова та понад 500 бойових припасів винну особу засуджено до 3 років позбавлення волі

  

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду 07 жовтня цього року за скаргою прокурора скасувала у зв’язку з м’якістю призначеного покарання вирок суду першої інстанції, яким жителя міста Брянка Луганської області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (придбання, носіння та зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) із застосуванням ст. 69 КК України засуджено до 200 годин громадських робіт.

Судом було встановлено, що обвинувачений, за місцем тимчасового мешкання в с. Привільне Сновського району, без передбаченого законом дозволу, зберігав автомат Калашникова, снайперську гвинтівку Драгунова та понад 500 бойових припасів.

Зброю та набої обвинувачений, будучи військовослужбовцем, свідомо незаконно вивіз із зони проведення антитерористичної операції. Прокурором доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку цього не врахував.

Також сторона обвинувачення звернула увагу суду на ступінь тяжкості скоєного злочину, його суспільну небезпеку, вид зброї та кількість боєприпасів. Вказані обставини не давали підстав суду призначати покарання у виді громадських робіт.

Як результат, апеляційний суд підтвердив обґрунтованість правової позиції прокурора та засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1396