Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2019

Ухвалено вирок стосовно неповнолітньої та її рідного брата, які обвинувачувалися у нанесенні тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу

  

Прокурор довів у суді вину 17-річної учениці загальноосвітньої школи та  її 22-річного рідного брата, обвинувачених у заподіянні працівникові поліції тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Подія трапилась у березні 2019 року неподалік м. Городня на автомобільній дорозі Н-28 «Чернігів-Городня-Сеньківка».

З’ясувалося, що 31 березня 2019 року на автомобільній дорозі Н-28 трапилася дорожньо-транспортна пригода з травмованими, на місце якої невідкладно прибули працівники відділення поліції.

Під час проведення огляду місця події встановлено, що один з учасників ДТП, яким виявився батько обвинувачених, чинив поліцейським опір, внаслідок чого його попереджено про можливе затримання та застосування заходів примусу у вигляді спеціальних засобів (сльозогінного газу та кайданків).

З метою завадити працівнику поліції законному адміністративному затриманню свого батька, під час застосування до нього відповідних заходів, неповнолітня обвинувачена з розгону вдарила поліцейського ногою по обличчю, після чого намагалася втекти. Для припинення її протиправних дій правоохоронець  побіг за нею. В цей час, 22-річний обвинувачений, взявши із автомобіля гайковий ключ, кинув його в бік поліцейського та влучив йому у спину.

В результаті зазначених дій працівникові правоохоронного органу заподіяно тілесні ушкодження.

Вироком Городнянського районного суду обвинувачених визнано винуватими у вчиненні інкримінованих їм злочинах, затверджено угоди про примирення, укладені з потерпілим, згідно яких останнім призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1180