Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

Суд визнав обґрунтованими доводи прокурора стосовно незаконності набуття фізичною особою права на землю

  

Органи прокуратури області систематично вивчають питання дотримання вимог законодавства при передачі органами державної влади земель сільськогосподарського призначення у приватну власність.

Так, прокуратурою Чернігівської області встановлено, що мешканець міста Чернігова, використовуючи свій статус учасника бойових дій, отриманого у зв'язку з участю в антитерористичній операції на Сході України, з порушенням вимог земельного законодавства двічі безоплатно отримав у приватну власність земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 2 га кожна.

Після отримання земельної ділянки на території Чернігівської області повторне звернення вказаний громадянин подав до Головного управління Держгеокадастру у Київській області, яке не установило факт отримання заявником земельної ділянки у порядку безоплатної приватизації у сусідній області.

У подальшому незаконно отриману земельну ділянку фізичною особою було відчужено у власність суб’єкту господарювання.

Ґрунтовно дослідивши обставини справи, врахувавши принципову позицію та доводи прокурора, господарський суд Київської області задовольнив позов та зобов’язав повернути земельну ділянку сільськогосподарського призначення у державну власність як таку, що незаконно вибула.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1427