Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2019

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути земельну ділянку в розпорядження держави

  

Органами прокуратури області відредаговано на черговий факт порушень вимог земельного законодавства.

За результатами вивчення, проведеного в порядку реалізації повноважень, визначених ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», встановлено, що  розпорядженням Чернігівської обласної державної адміністрації від 31.10.2019 фізичній особі передано у власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства в межах Батуринської міської ради Бахмацького району.

Зазначена ділянка виділена за рахунок земель, що раніше використовувалися для потреб оборони.

Водночас, наданню у власність спірної ділянки передувала зміна її категорії із «земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення» на «землі сільськогосподарського призначення». Вказане розпорядження, прийняте ще у липні 2019 року, створило правову можливість для подальшого надання ділянки у приватну власність.

З метою поновлення порушених інтересів держави, прокуратурою подано відповідний позов до суду з вимогою визнати недійсним розпорядження Чернігівської обласної державної адміністрації від 31.10.2019 та скасувати державну реєстрацію права приватної власності на земельну ділянку площею 2 га.

Наразі регіональною прокуратурою проводиться вивчення щодо інших аналогічних фактів, тож робота з цих питань триває.    

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1289