Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2019

Прокуратура оскаржила рішення Чернігівського окружного адміністративного суду, постановленого за результатами розгляду позову колишнього першого заступника прокурора області

  

У засобах масової інформації широко висвітлено ситуацію щодо розгляду Чернігівським окружним адміністративним судом справи за позовом колишнього першого заступника прокурора області до Генеральної прокуратури України та прокуратури Чернігівської області про визнання незаконним звільнення, скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Рішенням суду позов задоволено частково: визнано протиправним та скасовано наказ Генеральної прокуратури про звільнення позивача з посади першого заступника прокурора Чернігівської області, а також стягнуто з прокуратури Чернігівської області на його користь заробітну плату за час вимушеного прогулу в розмірі 990 038,34 грн. В решті позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись з такою позицією, прокуратурою області оскаржено рішення Чернігівського окружного адміністративного суду в апеляційному порядку до Шостого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга містить доводи щодо імперативності положень Закону України «Про очищення влади», а також щодо незгоди з періодом та сумою коштів, стягнутих з прокуратури Чернігівської області на користь позивача за час вимушеного прогулу.

Наразі провадження апеляційним судом не відкрито.
 
Довідково: першого заступника прокурора Чернігівської області  звільнено наказом Генеральної прокуратури від 23.10.2014 на підставах, передбачених Законом України «Про очищення влади».

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1384