Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Органами прокуратури області забезпечено виконання рішення суду щодо повернення у розпорядження держави 2 га сільгоспугідь

  

Земельним кодексом України регламентовано, що громадяни зацікавлені в одержанні у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання відповідному розпоряднику, що уповноважений на прийняття рішень щодо передачі земель у власність.       

Тобто безоплатна передача земельних ділянок громадянам здійснюється відповідним органом місцевого самоврядування або виконавчої влади за волевиявленням громадян на підставі їх заяв, поданих розпоряднику земель.

Водночас, за результатами проведеного органами прокуратури області вивчення установлено, що на території Бобровицького району земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 2 га для ведення особистого селянського господарства передано померлій фізичній особі.

У зв’язку з цим прокурор звернувся з позовом до суду, за результатами розгляду якого державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, зареєстровану за померлою особою, скасовано.

Наразі рішення суду реально виконано, землю повернуто у розпорядження держави.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1322