Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2020

Прокурор Чернігівської області відвідав пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства

  

19 лютого 2020 року прокурор Чернігівської області Андрій Парусов відвідав Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державної міграційної служби України.

У ході візиту перевірено дотримання вимог законодавства щодо належного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення утримуваних осіб. 

Водночас, проведено особистий прийом мігрантів. Окремі питання стосувалися обґрунтованості затримання, а також прискорення процедури видворення.

На усі запитання іноземців прокурором області надані змістовні роз’яснення.
 
Довідково:
Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні і підлягають адміністративному видворенню за її межі в примусовому порядку, є одним з трьох подібних установ на території нашої держави.
Основним завданням пункту є забезпечення утримання іноземців та осіб без громадянства до завершення процедури їх примусового видворення за межі України.

Пункт розташований у с. Розсудів Ріпкинського району, Чернігівської області. Введений в дію в липні 2008 року, розрахований на утримання 236 осіб.

На даний час в установі перебуває 163 особи з 28 країн світу.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

кількість переглядів: 1200