Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Ювенальні прокурори через суди вимагають дотримання вимог законодавства у сфері виробництва і обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів

  

За участі прокурорів Чернігівський окружний адміністративний суд зобов’язав виконавчий комітет однієї з міських рад області повідомити Головне управління ДПС у Чернігівській області про факти притягнення до адмінвідповідальності сімох суб’єктів господарювання з направленням відповідних копій матеріалів адміністративних справ.

Прокурорами доведено, що адмінкомісіями, що діють при органах місцевого самоврядування, не було повідомлено податковий орган про притягнення до адміністративної відповідальності суб’єктів господарювання, які реалізовували неповнолітнім алкогольні напої, пиво та цигарки (ч. 2 ст. 156 КУпАП).

У зв’язку із чим підприємці, які порушили закон, уникли відповідальності, а саме застосування фінансових санкцій у виді штрафу та ануляції відповідної ліцензії.

Окрім того, за втручання прокуратури, ще двома сільськими радами матеріали щодо правопорушень, вчинених підприємцями, направлені до Головного управління ДПС в області у добровільному порядку. Наразі один із накладених штрафів сплачений до державного бюджету.

Довідково: відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Згідно з п. 7 ч. 2 ст. 17 Закону, у разі порушення вимог  ст. 15-3 цього Закону до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1148