Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2020

На Чернігівщині до 10 років позбавлення волі засуджено громадянина України, який вчинив низку тяжких злочинів

  

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 18 березня 2020 року скасовано виправдувальний вирок Прилуцького міськрайонного суду та ухвалено новий вирок, яким громадянина України засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 153, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 186 КК України.

Встановлено, що у 2008 році громадянин З. спільно з іншою особою вчинив низку злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості неповнолітньої, у подальшому заволодівши її золотим ланцюжком та мобільним телефоном.

Судом апеляційної інстанції визнано доведеною винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованих злочинів та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі. Суд, який переглядав вирок, погодився з доводами прокурора та констатував, що висновки суду першої інстанції не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження. При ухваленні вироку невірно оцінено докази надані стороною обвинувачення та істотно порушено вимоги кримінального процесуального закону.

Довідково:  З метою уникнення відповідальності обвинувачений тривалий час переховувався від органів досудового розслідування, у зв’язку з чим перебував у міжнародному розшуку та був виданий в Україну у 2018 році іноземною державою.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1211