Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2020

Спростування оприлюдненої ситуації у соціальній мережі «Facebook»

  

З метою протидії діяльності правоохоронних органів на сторінці Жана Вадимовича Новосельцева у загальнодоступній соціальній мережі «Facebook» 8 лютого 2020 року поширено відверто неправдиві матеріали щодо незаконного проникнення працівником прокуратури на приватну територію поблизу с. Козари  Носівського району.

З огляду на суспільний резонанс цієї події, прокуратурою області проведено службове розслідування, у ході якого встановлено, що зазначена інформація є викривленою та ґрунтується на власних інтерпретаціях інциденту її автором.

З’ясовано, що 4 лютого 2020 року прокуратурою, біля урочища «Козарська дача», виявлено вирубану ділянку дерев породи «сосна», колоди яких завантажено до причепу трактора. У осіб, ймовірно причетних до порубки, документи на деревину були відсутні, у зв’язку з чим прокурорами викликана слідчо-оперативна група.

Також до місця події прибули невідомі на той час люди, серед яких місцевий житель, якого автор у своєму відео називає «фермером». У розмові з прокурорами особи намагалися врегулювати питання без виклику поліції, на що отримали відмову.

Тоді ж працівниками прокуратури отримано інформацію про перевезення зрубаної деревини до пилорами чоловіка, господарство якого знаходилось за 700 м від місця виявлення трактора з колодами лісу.

Зокрема на цій підставі, близько 20 години, прокурор з працівницею поліції, знаходячись поблизу пилорами, виявили сліди важковозів та вивантажені колоди деревини поряд з господарськими будівлями.

Враховуючи даний факт, 6 лютого 2020 року на підставі ухвали слідчого судді у вказаному господарстві проведено обшук та вилучено лісоматеріали. Пред’явлені особою документи на деревину не відповідали виявленій у нього в ході обшуку.

Після цього одному з прокурорів на телефон надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який представився колишнім працівником СБУ, та попросив не фіксувати виявлені порушення, на що отримав відмову у категоричній формі.

Відтак, усі звинувачення щодо проникнення прокурорами на приватну територію та її незаконний огляд у ході службового розслідування не знайшли свого підтвердження.

За фактом незаконної порубки лісу до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України.

Стан досудового розслідування у вищевказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1259