Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2020

Прокуратура вимагає повернення об’єкта нерухомості у державну власність

  

Прокуратурою області 21 травня 2020 року заявлено позовну заяву в інтересах держави про витребування із незаконного володіння майна вартістю декілька мільйонів гривень. 

Встановлено, що нежитлова будівля, яка до того ж є пам’яткою архітектури місцевого значення, вибула із власності держави поза волею дійсного власника – Фонду державного майна України. Правові підстави для розпорядження цим майном приватними особами відсутні через те, що майно колишніх профспілкових організацій законодавством закріплено за державою. Попри це, право власності на вказаний об’єкт було зареєстровано за приватним товариством.

Згоди на таке відчуження не надавало і управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації.
Позов прокуратурою пред’явлено до приватного товариства в інтересах Фонду державного майна України.

Довідково: будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення, прикрашений дерев’яним різьбленням. На початку XX століття він був подарований Чернігівському дворянському зібранню для розміщення притулку для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей одним із місцевих купців. У вказаному приміщенні притулок функціонував до 30-х років минулого століття.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1215