Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2020

Водія фури засуджено до 6 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть двох осіб

  

Прокурорами регіональної прокуратури забезпечено участь у розгляді судом справи за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох людей (ч. 3 ст. 286 КК України).

Прокуратурою доведено, що 6 червня 2019 року у селі Лемеші Козелецького району 57-річний водій, керуючи вантажним автомобілем «MAN-TGM 18.250», виїхав на праве узбіччя по напрямку свого руху, де здійснив наїзд на двох пішоходів. Від отриманих травм вони померли на місці пригоди.

У суді обвинувачений визнав свою винуватість у повному обсязі. Потерпілі наполягали на призначенні винуватцю покарання у виді позбавлення волі.    

Відтак, з урахуванням наданих доказів та позиції сторін, Козелецьким районним судом області чоловіку призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами упродовж 3 років.

Вирок законної сили не набрав.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1085