Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2020

Поліцейський постане перед судом за вчинення дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок чого постраждала дитина

  

Чернігівською обласною прокуратурою 28.10.2020 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника одного з районних відділень поліції області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Нагадаємо, що у серпні минулого року поліцейський, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп’яніння у місті Корюківка, порушив Правила дорожнього руху, не переконавшись у безпечності виїзду на узбіччя, здійснив наїзд на неповнолітнього велосипедиста, який рухався у попутному напрямку.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди неповнолітній потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.
    
Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1018