Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

Підозрюваного у незаконному викраденні малолітньої дитини з Ніжина взято під варту

  

За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором Ніжинської місцевої прокуратури, 15 січня 2021 року уродженцю смт Баришівка Київської області обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 45400 гривень.

Нагадаємо, чоловік підозрюється у тому, що разом зі своєю співмешканкою викрали дівчинку 2014 року народження, та у період з 9 по 13 січня 2021 року, незаконно утримували її в одному із сіл Броварського району, доки не були виявлені працівниками поліції.

14 січня 2021 року за погодженням ювенального прокурора йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне викрадення та позбавлення волі малолітньої дитини, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб).Також про підозру у вчиненні вказаного злочину повідомлено його спільниці.

З метою встановлення всіх обставин кримінального правопорушення триває проведення слідчих (розшукових) дій.

Окрім того, наразі з’ясовано, що чоловік неодноразово засуджувався, має не зняту та непогашену судимість.

Стан досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні перебуває на контролі керівництва прокуратури.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 899