Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2021

П’ятеро обинувачених у вчиненні розбою у Сновську постануть перед судом. Справу призначено до судового розгляду

  

За процесуального керівництва прокурорів Сновського відділу Менської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування резонансного кримінального провадження за фактом вчинення розбійного нападу на господарів будинку у місті Сновськ, що стався уночі 24 липня 2020 року.

Нагадаємо, четверо осіб, двоє з них – громадяни Молдови, в балаклавах проникли до будинку подружжя з метою заволодіння їх майном. Зловмисники завдали  чоловіку та жінці тілесні ушкодження,  у тому числі ножем, після чого зв’язали їх та закрили у погребі будинку. Із собою обвинувачені прихопили близько 3 тисяч доларів США,    25 000 гривень, документи, вироби із золота, та одразу зникли у невідомому напрямку.

Проте вже через годину безпосередніх виконавців злочину (четверо осіб) затримано в порядку ст. 208 КПК України. Також правоохоронцями затримано організатора цього нападу.

За результатами досудового розслідування прокурорами Сновщини 06.01.2021 обвинувальний акт направлено до суду. Дії учасників злочину кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України.

Сьогодні, 18 січня 2021 року, відбулося підготовче судове засідання, у якому прийнято рішення про призначення справи до судового розгляду.

Також 4 обвинуваченим продовжено строк тримання під вартою, ще одному – цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Менської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1057