Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2021

Прокуратурою спільно з ДБР на збуті наркотиків викрито двох правоохоронців з Ніжина

  

Під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури 25 січня 2021 року слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Чернігівського управління ДВБ Нацполіції України та відділу БКОЗ УСБУ у Чернігівській області, на збуті наркотичних засобів та психотропних речовин викрито двох правоохоронців. Їх затримано в порядку ст. 208 КПК України.

За даними слідства працівники Ніжинського відділу поліції упродовж 2020-2021 років неодноразово збували наркотичний засіб – канабіс та психотропну речовину – амфетамін наркозалежним особам.

Реалізацію такого товару здійснювали особисто, передаючи наркотики з рук в руки її покупцям. Також використовували Telegram-канал.

У ході слідства  факти збуту фігурантами заборонених речовин задокументовано.

В середньому «заробітчани» реалізовували наркотичні засоби по ціні 250-300 гривень за 1 грам, частину залишали для особистого вживання.

Окрім того, учора, за місцем проживання «служителів закону» проведено обшуки, у ході яких виявлено та вилучено пів кілограма марихуани та грошові кошти.

Оцінка вказаним фактам та діям правоохоронців буде надана у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру та застосування запобіжних заходів.

           

Відповдно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не можу бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1117