Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2021

Заступник керівника обласної прокуратури відвідав пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства

    

14 квітня заступник керівника обласної прокуратури Владислав Грюк відвідав пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, Державної міграційної служби України.

В ході візиту перевірено дотримання вимог законодавства щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення утримуваних осіб, зокрема щодо забезпечення спальними місцями, харчуванням, стан протидії захворюванню на «COVID-19» тощо.

Після обходу території та приміщень установи здійснено прийом осіб, які тримаються в установі, надано роз’яснення міграційного законодавства.


Довідково: Чернігівський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні і підлягають адміністративному видворенню за її межі в примусовому порядку, є одним з кількох подібних установ на території нашої держави.

Основним завданням пункту є забезпечення тримання іноземців та осіб без громадянства до завершення процедури їх примусового видворення за межі України; сприяння іноземцям та особам без громадянства в установленні контактів з родичами, земляками, міжнародними та громадськими організаціями.

Пункт розташований у с. Розсудів Чернігівського  району, введений в дію в липні 2008 року, розрахований на тримання 208 осіб, наразі тримається 58  громадян.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 964