Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2021

Суд виніс вирок хуліганам

     

Новгород-Сіверською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення хуліганських дій, що супроводжувалися особливою зухвалістю, скоєних групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України).

Під час судового засідання прокурором доведено, що 9 квітня 2020 року троє мешканців м. Новгород-Сіверський, у тому числі неповнолітній, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на одній з вулиць міста навмисно пошкодили автомобіль ВАЗ 21140, порізавши на ньому шини та розбивши дзеркала. Громадянину, який зробив хуліганам зауваження, вони завдали тілесні ушкодження, що спричинили закриту черепно-мозкову травму, яка супроводжувалася струсом головного мозку.

Незважаючи на те, що вказані особи свою вину не визнали, суд проаналізувавши надані стороною обвинувачення докази, визнав трьох громадян винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України.

Вироком Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області неповнолітньому призначено покарання у виді 1 року 3 місяців позбавлення волі. Враховуючи, що він був раніше засуджений за скоєння інших кримінальних правопорушень і не відбув частину покарань, суд призначив йому остаточне покарання за сукупністю вироків у виді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців. Підсудного взято під варту у залі суду до набрання вироком законної сили.

Другому учаснику хуліганських дій призначено покарання у виді 2 років 6 місяців позбавлення волі. А третьому — у виді 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Також, судом задоволено позов прокурора про стягнення витрат на лікування потерпілої особи у розмірі 7 тис. грн.
Вирок законної сили не набрав.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1199