Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2021

Листоношу засуджено за привласнення грошей пенсіонерів

   

Вироком Корюківського районного суду Чернігівської області жительку  м. Корюківка засуджено за повторне привласнення чужого майна, яке було їй ввірено,  та повторне підроблення офіційного документа  (ч. 1 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 358 КК України).

Установлено, що жінка, працюючи листоношею відділення поштового зв’язку Корюківської філії Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта», упродовж травня 2020 року в відомостях на виплату соціальних пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу, а також субсидій у грошовій готівковій формі, від імені п’ятьох одержувачів внесла неправдиві відомості про отримання ними виплат, після чого привласнила ввірені їй грошові кошти.

Суд підтримав позицію обвинувачення і визнав підсудну винною. Вироком суду жінці призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з схоронністю довірених підприємствами, установами та (або) організаціями матеріальних цінностей на 2 роки та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням на 1 рік.

Вирок не набув законної сили

За матеріалами Корюківської окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 772