Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2021

Суд за позовом прокурора зобов’язав міську раду ліквідувати «смоляне озеро» у Чернігові

        

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позов прокурора про визнання протиправною бездіяльності Чернігівської міської ради і зобов’язав ліквідувати так зване «смоляне озеро».

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція у Чернігівській  області виявила факт забруднення відходами мазуту та залишками нафтопродуктів земельної ділянки площею майже 700 кв. м, розташованої між огорожею колишнього ПАТ «Чернігівський м’ясокомбінат» та залізничною колією Чернігів – Горностаївка.

За результатами перевірок Державна екологічна інспекція неодноразово направляла листи до міської ради щодо ліквідації «смоляного озера», проте на них належно не відреагувано.

Тривале існування небезпечного техногенного об’єкта викликало обурення місцевих жителів і негативний суспільний резонанс. Особливо після того, як зооактивісти змушені були рятувати тварин, що потрапили у смоляну «пастку».

За результатами вивчення інформації про стан додержання вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження із відходами на території міста Чернігова Чернігівська місцева прокуратура у січні поточного року пред’явила відповідний позов Чернігівського окружного адміністративного суду. За активної участі прокурора позов задоволено у повному обсязі.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

кількість переглядів: 1001