Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Обласною прокуратурою в апеляційному порядку оскаржено рішення суду першої інстанції щодо звільнення засудженого від покарання

   

Працівники обласної прокуратури, виконуючи функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, забезпечили участь у розгляді Чернігівським апеляційним судом апеляційної скарги на ухвалу Ніжинського міськрайонного суду щодо звільнення громадянина від покарання у виді штрафу.

Як вбачається, у 2019 році мешканця м. Ніжина було засуджено за ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом) до покарання у виді сплати штрафу в сумі 170  тис. грн. Засуджений сплатив частину суми, проте у зв’язку зі змінами у законодавстві звернувся до суду з клопотанням про звільнення від покарання.

Ніжинський міськрайонний суд, розглянувши у лютому поточного року справу, задовольнив клопотання засудженого та звільнив його від сплати решти суми штрафу у розмірі понад 140 тис. грн.

Вказане рішення в апеляційному порядку було оскаржено обласною прокуратурою.

Завдяки належній аргументації прокурором у суді доведено, що суд першої інстанції безпідставно задовольнив клопотання засудженого та звільнив його від покарання, а тому відповідну ухвалу скасовано. Упродовж визначеного часу винна особа зобов’язана сплатити грошові кошти.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1215