Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

До 3 років позбавлення волі засуджено чернігівця за спробу викрадення дитини

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляцію ювенального прокурора та, скасувавши в частині призначеного покарання рішення суду першої інстанції, засудив до 3 років позбавлення волі мешканця м. Чернігова за замах на викрадення 7-річної дівчинки (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 146 КК України).  

Установлено, що 16 травня минулого року обвинувачений, перебуваючи у стані  алкогольного сп’яніння, проїжджаючи автомобілем по селу Довжик  Чернігівського району, раптово зупинився поблизу двох малолітніх дівчат. Після чого, задля задоволення статевої пристрасті, намагався викрасти наймолодшу - 7-річну дівчинку, затягнувши її до салону свого авто. Водночас, побачивши, що до нього наближається 16-річний хлопець, який почув крики малолітніх про допомогу, зловмисник відпустив потерпілу та втік з місця злочину.

 Суд першої інстанції визнав чернігівця винним у інкримінованому йому злочині та призначив покарання у виді 1 року позбавлення волі.

Не погодившись з таким покаранням через його м’якість, ювенальним прокурором подано апеляційну скаргу про призначення більш суворого покарання, яку Чернігівський апеляційний суд визнав обґрунтованою та задовольнив. При цьому, рішенням апеляційного суду особу затримано в залі суду, після чого доправлено до ДУ «Чернігівський слідчий ізолятор» для забезпечення виконання вироку.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 859