Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2021

Прокуратура змушує через суд селищну раду визначити межі ландшафтного заказника державного значення

         

 Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду задоволено позов Чернігівської обласної прокуратури в інтересах держави до Ріпкинської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності щодо організації проведення робіт із винесення меж ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай», закріплення їх у натурі та зобов’язання відповідача виконати вказані дії відповідно до вимог чинного законодавства.

Обласною прокуратурою в ході вивчення стану додержання законів при використанні об’єктів та територій природно-заповідного фонду виявлено факти порушення відповідачем вимог законодавства.     Зокрема ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Замглай» площею 4428 га створено 2000 року і передано під охорону Ріпкинській і Замглайській селищним радам та Ловинській сільській раді. Зараз усі вони увійшли до Ріпкинської громади.

Однак понад 20 років Ріпкинська селищна рада не вживала заходів із винесення меж заказника та закріплення їх у натурі (на місцевості). Це, у свою чергу, унеможливлює належне зберігання природно-заповідного об’єкту загальною площею понад 4 тис. га та створює передумови для використання території заказника не за цільовим призначенням.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1246