Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2021

Зловживання службовим становищем і привласнення 130 тис. грн бюджетних коштів. Підозрюється директор приватного підприємства

   

За  процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з приватних підприємств, у видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та у привласненні коштів районного бюджету, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч.1 ст.366, ч.2 ст.191 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор підприємства, достовірно знаючи, що будівельні роботи з поточного ремонту Новгород-Сіверського районного Будинку культури, згідно з договором підряду, укладеного між сектором культури Новгород-Сіверської районної державної адміністрації та приватним підприємством, не виконано в повному обсязі, підписав, скріпивши печаткою приватного підприємства, завідомо неправдивий акт приймання виконаних будівельних робіт та довідку про їх вартість.

На підставі зазначених документів приватним підприємством отримано грошові кошти в сумі 144 тис. грн.  
Однак судовою будівельно-технічною експертизою встановлено, що фактичні обсяги та вартість виконаних робіт на об’єкті завищені майже на 130 тис. грн.   

Таким чином, шляхом зловживання своїм службовим становищем, директор приватного підприємства незаконно заволодів коштами районного бюджету на суму майже 130 тис. грн.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1913