Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

За наполягання Чернігівської обласної прокуратури громаді Прилук повернуто будівлю недобудованої районної лікарні

       

Господарський суд Чернігівської області задовольнив у повному обсязі позов Чернігівської обласної прокуратури про повернення у комунальну власність об’єкта незавершеного будівництва - комплексу будов та споруд районної лікарні в місті Прилуки, та скасування державної реєстрації права власності на нього за приватним товариством з обмеженою відповідальністю.

Об’єкт був придбаний товариством у процесі приватизації у 2007 році за результатами аукціону на стадії будівельної готовності  –  30% (4-5 поверхів).

Відповідно до умов Договору від 15.02.2007 покупець зобов’язувався завершити будівництво об’єкта приватизації до 15.02.2010. У подальшому на підставі рішень обласної ради чотири рази вносилися зміни до Договору, якими термін виконання указаної умови Договору неодноразово продовжувався (останній термін – до 01.02.2017).

У зв’язку з невиконанням покупцем договірних умов, рішенням Господарського суду Чернігівської області від 28.04.2021 договір купівлі – продажу від 15.02.2007 № 455 між Управлінням комунального майна Чернігівської обласної ради та товариством розірвано.

Згідно з умовами договору та ч. 10 ст. 26 Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» у випадку розірвання в судовому порядку договору купівлі - продажу у зв’язку з невиконанням покупцем договірних зобов’язань приватизований об’єкт підлягає поверненню в державну (комунальну) власність.

Управління комунального майна неодноразово зверталося до товариства з пропозицією з’явитися для підписання акта приймання-передачі, проте звернення виявилися безрезультатними.

З метою поновлення порушених інтересів держави та територіальної громади обласною прокуратурою було пред’явлено позов до суду.

Тепер після рішення суду  про передачу об’єкта незавершеного будівництва у володіння громади та скасування державної реєстрації речового права нього громада отримала можливість розпорядитися «довгобудом» згідно з вимогами законодавства та інтересами мешканців Прилук.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1026