Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2021

Орендарем незаконно розорано землі історико-культурного призначення - прокуратура вимагає розірвати договір

        

Чернігівською окружною прокуратурою до Господарського суду Чернігівської області скеровано позовну заяву в інтересах держави в особі Киїнської сільської ради до Головного управління Держгеокадастру та сільськогосподарського товаровиробника про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки історико-культурного призначення.

Прокуратурою встановлено, що земельну ділянку площею понад 7 га, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення поселення «Шестовиця-Заплава» (с. Шестовиця), ХІІ-ХІV ст.н.е., Киїнська сільська рада передала сільськогосподарському товаровиробнику в оренду на 7 років як сіножать. Однак орендар всупереч договору розорав землю та використовує її для вирощування сільськогосподарської культури (кукурудзи).

Крім того, орендна плата за договором здійснювалася як за оренду сіножаті, яка є нижчою від орендної плати за ріллю, що призвело до втрат місцевого бюджету.

Вказані дії орендаря погіршують стан земельної ділянки, внаслідок її безконтрольного розорювання, а зміна виду її використання призводить до суттєвого зменшення надходжень коштів до бюджету, що є порушенням інтересів держави та громади, і  не може залишатися без реагування прокурора.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1315