Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2022

Прокуратура повернула Міністерству культури України незаконно приватизовану базу відпочинку кінематографістів

   

Рішення Господарського суду Чернігівської області про повернення державі незаконно приватизованих будинків бази відпочинку кінематографістів загальною площею понад 700 кв.м  виконано у повному обсязі. Права власності держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України зареєстровано відповідно до Закону України «Про державну реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Як вже раніше повідомлялося, у липні поточного року суд задовольнив позов керівника Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі Міністерства культури та інформаційної політики України до товариства з обмеженою відповідальністю «Будинок на Десні». За рішенням суду за Міністерством визнано право власності на нежитлові будівлі загальною площею 709 кв.м, а також право витребувати майно з незаконного володіння ТОВ «Будинок на Десні».

Установлено, що ще в 1977 році Українській студії хронікально-документальних фільмів в довгострокове тимчасове користування надано 1,5 га лісів Остерського лісгоспу неподалік с. Короп’є колишнього Козелецького району, де за кошти державного підприємства збудовано базу відпочинку, яка складалася з 25 цегляних будинків.

У подальшому, використавши завідомо підроблені розпорядчо-владні документи товариство з обмеженою відповідальністю здійснило незаконну реєстрацію права приватної власності на державне майно - нежитлові будівлі бази відпочинку.

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі.
    

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 855