Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Кількість передач із наркотиками до СІЗО на Чернігівщині зменшилася за 2021 рік удвічі

    

Запропоноване прокурорами Чернігівської обласної прокуратури профілактичне рішення допомогло  удвічі зменшити кількість випадків виявлення передач із забороненими речовинами (наркотиками) для осіб, які утримуються у виправних установах області. Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, інших заходів примусового характеру у місцях несвободи, а також пробації Чернігівської обласної прокуратури Андрій Криворучко

За його словами, наприкінці 2020 року під час спільної наради із представниками пенітенціарної служби прокурори з метою попередження потрапляння наркотичних та інших заборонених речовин у місця несвободи внесли пропозицію, яка мала реальний  профілактичний вплив. Зокрема, з початку минулого року працівники виправних  закладів, окрім усного попередження осіб, що передають передачі у СІЗО,  про кримінальну відповідальність, яка настає внаслідок передачі до установи заборонених речовин, відповідно до статті 307 КК України, брали у них ще й письмову розписку про ознайомлення з наслідками порушення закону.

"Це нововведення відразу дало результат. Якщо у 2020 році ми зафіксували у Чернігівському СІЗО 20 випадків передачі наркотиків, то у 2021 році їх було вже - 9. У Новгород-Сіверському слідчому ізоляторі у 2020 році було виявлено дві подібних передачі, а у 2021 – жодної", - підкреслив Андрій Криворучко.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
  
 

кількість переглядів: 1110