Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2022

Працівника поліції, обвинуваченого у отриманні неправомірної вигоди, також судитимуть невнесення до декларації 78 тис. доларів США

   

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно працівника поліції за фактом умисного внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 1 ст. 366-2 КК України).

За даними слідства, у березні 2021 року 38-річний лейтенант поліції батальйону Управління патрульної поліції в Чернігівській області в порушення  вимог Закону України «Про запобігання корупції» з метою укриття наявності грошових коштів, законність підстав набуття яких не може бути підтверджено жодними доказами, умисно вніс недостовірні відомості до щорічної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування щодо відсутності у нього 78 000 доларів США. Однак встановлено, що ці кошти у листопаді 2020 року поліцейський позичив власнику одного із фермерських господарств області.

На даний час Новозаводський районний суд м. Чернігова вже розглядає справу стосовно вказаного правоохоронця по обвинуваченню його в одержанні неправомірної вигоди та заподіяння працівнику правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 368 КК України та ч. 2 ст. 345 КК України). У травні 2021 року лейтенант поліції разом зі спільником був затриманий під час одержання неправомірної вигоди за не складання протоколу про порушення правил дорожнього руху мешканцем м. Чернігова. 

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1257