Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2022

Міському голові повідомлено про підозру у неналежному виконанні службових обов’язків в умовах воєнного стану, що призвело до незаконного вибуття майна з власності юридичних осіб

     

За дорученням керівника Чернігівської обласної прокуратури 09.06.2022 прокурором у кримінальному провадженні вручено письмове повідомлення про підозру міському голові, який підозрюється у неналежному виконанні службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичних осіб (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року, один з міських голів Чернігівської області, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, організував ухвалення незаконного рішення про вилучення у юридичної особи належних на праві власності мінеральних добрив.

У подальшому, вказані добрива реалізовані міською радою місцевим приватним сільськогосподарським підприємствам на суму більш ніж 16 мільйонів гривень.

Таке рішення суперечить вимогам Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», відповідно до якого майно приватних осіб може бути вилучено та переходить у власність держави для використання в умовах правового режиму воєнного стану за рішенням військового командування, погодженого, у тому числі, з виконавчим комітетом відповідної місцевої ради.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 808