Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

За збут психотропних речовин та наркотичних засобів учасників організованої групи засуджено до позбавлення волі

  

Вироком Чернігівського районного суду області організатора злочинної групи засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна, ще двох членів групи – до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Публічне обвинувачення в суді підтримували прокурори Чернігівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у період активної діяльності, з початку жовтня по 11 листопада 2021 року, члени організованої групи у кількості 3 осіб, здійснювали на території міста Прилуки Чернігівської області злочинну діяльність, пов’язану з систематичним незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням з метою збуту та збутом психотропних речовин і наркотичних засобів з метою отримання нелегальних доходів.

Для стійкого функціонування та ефективної протидії викриттю, організатор розробив план злочинної діяльності організованої злочинної групи та здійснив розподіл ролей між її учасниками.

Збут наркотичних засобів та психотропних речовин здійснювався через створений членами організованої групи «канал» у одному з месенджерів. У ньому покупці могли замовити психотропні речовини та особливо небезпечний наркотичний засіб, обравши окремий район міста, де у подальшому вони могли забрати своє замовлення. Оплата відбувалася за допомогою платіжної системи в Інтернеті.

Загалом вироком суду підтверджено 30 епізодів злочинної діяльності, з яких 26 вчинено у складі організованої групи.

Наразі вирок законної сили не набрав.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 505