Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2022

Насильство над сім’єю в одному з сіл Чернігівщини - черговому військовослужбовцю РФ повідомлено про підозру

  

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури встановили і заочно повідомили про підозру одному з військовослужбовців збройних сил РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець РФ 15 березня вчиняв фізичне та психологічне насильство стосовно сім'ї, яка проживає в одному із сіл Чернігівської області. Зайшовши до будинку потерпілих, підозрюваний погрожував вбити чоловіка та його малолітнього сина, тримаючи їх на прицілі автомату.

Також він намагався попередити їх можливий опір в той час, як інший наразі ще не встановлений військовий РФ намагався вчинити сексуальне насильство над 15-річною падчеркою господаря будинку. Його злочинні дії вдалося припинити матері дівчини.

Дії обох військовослужбовців країни-агресора розслідуються в рамках одного кримінального провадження.

Наразі вживаються заходи щодо встановлення особи другого військовослужбовця РФ, який намагався вчинити дії сексуального характеру по відношенню до неповнолітньої.

Слідство триває. Заходи з викриття здійснено прокуратурою спільно зі співробітниками Управління СБУ в Чернігівській області за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУНП та відділу протидії кіберзлочинам в області.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 544