Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2022

Прокуратурою в суді доведено винуватість сільського голови у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки

  

Городнянським районним судом Чернігівської області ухвалено вирок, яким колишнього сільського голову засуджено за складання та видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Публічне обвинувачення в суді підтримували прокурори Чернігівської обласної прокуратури.

Прокурорами доведено, що у липні-серпні 2017 року, на той час сільський голова одного з сіл Городнянського району Чернігівської області, склав та видав офіційні документи, які стали підставою для видалення зелених насаджень на території сільської ради.

Відповідно до діючого законодавства, визначення аварійних дерев, які підлягають видаленню на території населених пунктів, здійснюється комісією, склад якої затверджується виконавчим комітетом відповідної місцевої ради.

На противагу цьому, сільський голова, без розгляду зазначеного питання на засіданні виконавчого комітету сільської ради, склав та видав його рішення про утворення комісії, після чого самостійно, без проведення комісійного огляду на аварійність, склав та видав акт обстеження зелених насаджень та ордер на видалення дерев.

На підставі зазначених документів підрядною організацією видалено 267 дерев різних порід на території сільської ради.

Таким чином, у ході судового розгляду прокурором надані достатні докази, які в сукупності підтвердили факт складання та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а також причинно-наслідковий зв'язок між діяннями обвинуваченого та наслідками у вигляді шкоди навколишньому природному середовищу на суму більше 1 мільйона гривень.

Вироком суду колишнього сільського голову засуджено за ч. 2 ст. 366 КК України. Також судом у повному обсязі задоволено позов прокурора про стягнення з обвинуваченого на користь Городнянської територіальної громади спричиненої шкоди на суму 1 076 856 грн.

Вирок суду законної сили не набрав.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 263