Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2022

Скеровано до суду обвинувальний акт відносно військовослужбовця Збройних Сил РФ за жорстоке поводження з цивільним населенням

  

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури скеровано до суду в порядку спеціального досудового розслідування обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч.1 ст.438 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 13.03.2022 обвинувачений з іншими військовослужбовцями країни-агресора, знаходячись на в’їзді в с. Товстоліс Чернігівського району, побачили як по дорозі рухається автомобіль та одразу відкрили по ньому прицільний вогонь з автоматичної зброї. У транспортному засобі перебував цивільний чоловік, що їхав у сусіднє село Петрушин до дружини та доньки. У результаті обстрілу водія авто було поранено.

З метою отримання інформації про ймовірну співпрацю чоловіка з військовими ЗСУ щодо надання відомостей про місця розташування військовослужбовців та військової техніки РФ, обвинувачений відвіз потерпілого до приміщення сільського магазину у с. Терехівка Чернігівського району. Упродовж 4 днів військовослужбовець утримував цивільного чоловіка з мішком на голові, без їжі, води та можливості справляти природні потреби, завдаючи при цьому численних побоїв, здійснюючи постріли над головою потерпілого, імітуючи страту.

За вчинені дії військовослужбовцю РФ загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 539