Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

Задоволено позов прокурора про приведення захисної споруди цивільного захисту при закладі освіти у придатний для використання стан

  

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про приведення захисної споруди цивільного захисту, розташованої при одному із навчальних закладів Прилуччини у придатний для використання за цільовим призначенням стан – готовність до укриття учасників навчального процесу в умовах воєнного стану.

Зверненню прокурора до суду передувало вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері охорони дитинства та забезпечення належних умов для гарантування безпеки дітей під час їх перебування на навчанні.

Встановлено, що сільська рада, на балансі якої перебуває протирадіаційне укриття площею 400,8 кв. м місткістю до 500 осіб, упродовж тривалого часу (понад три роки) не забезпечила його відповідність вимогам законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у разі застосування засобів масового ураження.

За втручання прокурора, порушення законодавства буде усунуто, а інтереси держави та учасників навчального процесу поновлено.

Наразі на розгляді у судах перебуває ще три позови вказаної категорії, у яких балансоутримувачі захисних споруд, розташованих при навчальних закладах області, дотепер не забезпечили їх схоронність та приведення у стан готовності до використання за призначенням.

Робота на даному напрямі триває.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 965