Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2015

Працівники прокуратури взяли участь у роботі круглого столу з проблемних питань надання сім’ям загиблих учасників АТО земельних ділянок

 

 

Начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Федорченко Л.А. та заступник прокурора міста Чернігова Олєйніков А.В. взяли участь у роботі круглого столу «Віддайте землю по факту, а не на папері», що проводився в Чернігівській міській раді за ініціативи громадської організації. Розглядалося питання забезпечення прав сімей загиблих учасників АТО на землю в місті Чернігові.

Основним питанням круглого столу стало питання дотримання вимог законодавства під час виділення членам сімей загиблих учасників АТО чотирьох земельних ділянок для приватного житлового будівництва площею по 0,10 га по вулиці Танкістів в місті Чернігові (район Стара Подусівка).

Як встановлено, у вересні 2015 року членам сімей загиблих учасників АТО видано правовстановлюючі документи на землю – свідоцтва про право власності. Однак при огляді цих ділянок виявлено, що на окремих з них стоять господарські споруди, паркани або такі ділянки використовуються під садівництво окремими громадянами без відповідних правовстановлюючих документів.

Враховуючи такі обставини,  питання законності використання жителями вулиці Танкістів земель, виділених родинам загиблих учасників АТО, перевіряється Управлінням контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції в Чернігівській області.

Висновки органу контролю, у разі підтвердження порушень, можуть бути підставою для відповідного прокурорського реагування.

Хід перевірки прокуратурою області взято на контроль.

 

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Відеосюжет ЧОДТРК "Сівер Центр":

Get the Flash Player to see this player.

 

кількість переглядів: 1463