Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2017

Прокурором в суді доведено вину місцевих жителів у замаху на вбивство працівників поліції

Прокуратурою області забезпечено підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо трьох осіб у вчиненні ними замаху на крадіжку (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України), замаху на вбивство працівників поліції (ст. 348 КК України) та відкритому викраденні табельної вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 262 КК України).

З метою забезпечення кримінальної відповідальності обвинувачених, які вчинили інкриміновані злочини, прокурорами суду надано комплекс належних, допустимих та беззаперечних доказів, що доводять їх вину в повному обсязі.

Як встановлено, у травні 2016 року обвинувачені, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за попередньою змовою з метою викрадення чужого майна, вдвох проникли до приміщення однієї з квартир по вул. 1-го Травня у  м. Чернігові, інший – залишився осторонь для попередження про можливу небезпеку. Однак злочинний намір не довели до кінця, оскільки були помічені мешканцем будинку, який і викликав працівників поліції.

Обвинувачені усвідомлюючи, що переслідуються працівником правоохоронного органу, задля уникнення затримання умисно, з метою вбивства нанесли поліцейському удари, в тому числі й канцелярським ножем в обличчя та інші частини тіла, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження. Під час сутички у поліцейського було викрадено зброю. 

В подальшому, використовуючи викрадений пістолет, один із обвинувачених, з метою уникнення затримання та спроби втечі, здійснив п’ять пострілів у поліцейських.

Не реалізувавши злочинні наміри зловмисники були затримані правоохоронцями на місці вчинення злочинів.

Ухвалюючи рішення колегія суддів Деснянського районного суду  м. Чернігова погодилася із принциповою позицією прокурорів щодо призначення обвинуваченим покарання, пов’язаного із реальним позбавленням волі.

Вироком суду від 06.02.2017 одного з обвинувачених за замах на крадіжку (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 185 КК України) засуджено до 3 років позбавлення волі, іншого  за замах на крадіжку та замах на вбивство працівників поліції  (ст. 348 КК України) – до 11 років позбавлення волі.

Третього обвинуваченого засуджено до 12 років позбавлення волі за замах на крадіжку, замах на вбивство працівників поліції та відкрите викрадення табельної вогнепальної зброї (ч. 1 ст. 262 КК України). Водночас, враховуючи невідбуту частину покарання за попереднім вироком, остаточно засуджено на термін – 13 років та 4 місяці. 


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1416