Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2017

Прокуратурою області забезпечуються повне та неупереджене розслідування факту зникнення громадянина України

   

Зважаючи на суспільне значення та резонанс вказаної події інформуємо, що під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) щодо безвісного зникнення громадянина України, який у подальшому за повідомленнями окремих ЗМІ можливо затриманий співробітниками спецслужб іноземної держави на території Республіки Білорусь.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані, передусім, на встановлення свідків, обставин події та  місцезнаходження зниклого. З цією метою органом досудового розслідування керівництву Державної прикордонної служби України направлено запит щодо підтвердження факту перетину місцевим жителем державного кордону України.

Поряд із цим, застосовуються заходи забезпечення, зокрема тимчасовий доступ до речей і документів, що мають значення для кримінального провадження.

Крім того, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства до компетентних органів іноземної держави готуються клопотання про надання міжнародної правової допомоги з метою підтвердження або спростування факту та підстав затримання і розшуку  громадянина України, його місцезнаходження.

Хід розслідування у кримінальному провадженні керівництвом регіональної прокуратури взято на контроль.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 3506