Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2017

Правоохоронцями Чернігівщини викрито підпільний цех, що забезпечував масове незаконне виробництво алкогольної продукції – вилучено понад 60 тонн фальсифікату

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного  виготовлення та реалізації алкогольних напоїв (ч. ч. 1, 3 ст. 204 КК України).

Слідством установлено, що двоє жителів Сумської області розробили злочинну схему незаконного виготовлення підакцизної продукції (сурогатного алкоголю), облаштувавши підпільний цех у нежитловому приміщенні м. Конотоп.

Виготовлення алкоголю здійснювалося шляхом промислового очищення технічної рідини (автомобільного омивача скла), яка містить етиловий спирт та ряду інших компонентів, вживання якого ймовірно могли б спричинити масові отруєння споживачів. «Очистка» проводилася на промисловій установці з використанням  сірчаної кислоти. Потужність виробництва складала 25-30 тис літрів спирту на тиждень.

Алкогольну продукцію фасували та оптовими партіями реалізовували на території Чернігівської та Сумської областей.
Процесуальними керівниками прокуратури Чернігівської області спільно зі  співробітниками ГУ ДФС у області на підставі ухвал суду 05.09.2017 проведено ряд обшуків за місцями виробництва та зберігання сурогату.

За результатами проведених слідчих дій вилучено понад 60 тонн  фальсифікованого алкоголю, сірчана кислота, промислова установка для виготовлення спирту, інше обладнання, що забезпечує масове виробництво (фільтри, шланги, насоси, лічильники, тара тощо), готівкові кошти в національній та іноземній валюті на суму понад 200 тис грн та автомобіль «Mercedes-Benz».

Загальна орієнтовна вартість вилученого майна склала 11,3 млн грн.

Наразі слідство триває. Проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин вчиненого  злочину.

                                              

                                              



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 2356