Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2017

Апеляційний суд підтримав принципову позицію прокуратури та засудив до 4 років позбавлення волі неповнолітнього, який повторно вчинив грабіж та крадіжки

   

За скаргою прокурора суд апеляційної інстанції 08.12.2017 скасував вирок Бахмацького районного суду, ухвалений у липні поточного року, яким неповнолітнього засуджено за грабіж, вчинений повторно (ч. 2 ст. 186  КК України) та викрадення майна, поєднане з проникненням у житло (ч. 3  ст. 185 КК України) до покарання у виді 120 годин громадський робіт.

Водночас,  як встановлено, у грудні 2016 року підліток вже засуджувався за вчинення грабежу (ч.1 ст. 186 КК України) до покарання у виді 60 годин громадських робіт. Однак, під час того, як в суді тривав розгляд вказаного провадження, неповнолітній повторно скоїв умисний, корисливий злочин (грабіж), а менш ніж через місяць після ухвалення вироку у цій справі знову повторно вчинив дві крадіжки з проникненням у житло.

За скоєння вказаних кримінальних правопорушень вироком Бахмацького районного суду йому знову призначено аналогічне покарання – у виді  громадських робіт.

Не погоджуючись з вироком суду, прокурором внесено апеляційну скаргу  у зв’язку із невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особі обвинуваченого.

За результатом розгляду суд апеляційної інстанції скаргу задовольнив, вирок суду першої інстанції скасував та ухвалив новий, яким неповнолітнього засуджено до реальної міри покарання у виді позбавлення волі строком на  4 роки.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1564