Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2018

За повозом прокурора скасовано рішення сесії ради про надання дозволу на виготовлення близькій особі депутата проекту землеустрою

  

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді та керуючись вимогами ст. 67 Закону України «Про запобігання корупції», прокуратурою в судовому порядку оскаржено рішення сесії Лосинівської сільської ради про надання дозволу на виготовлення близькій особі депутата цієї ж ради проекту землеустрою із встановлення меж ділянки площею 0,24 га для ведення особистого селянського господарства.

Зверненню прокурора з позовом до суду передувало ухвалення Ніжинським міськрайонним судом постанови, яка набрала законної сили, про визнання депутата  винним  у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП.

Доведено, що депутат, як суб’єкт відповідальності за корупційні правопорушення, не виконав покладені на нього обов’язки щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, оскільки був присутній на засіданні сесії сільської ради та спільно з іншими депутатами голосував за прийняття оскаржуваного рішення.

Рішенням суду від 16.02.2018 незаконний розпорядчий документ, прийнятий з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції», скасовано.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1752