Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2018

За проведення незаконних обшуків у приватних домогосподарствах винну особу притягнуто до кримінальної відповідальності

  

Прокуратурою Чернігівської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом проведення незаконного обшуку службовою особою у приватних господарствах (ч. 2 ст. 162 КК України).

У судовому засіданні прокурор надав беззаперечні докази, зібрані у ході розслідування, що інспектор Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області, всупереч ст. 30 Конституції України, в частині заборони протиправного проникнення у житло, провів незаконні обшуки приватних будинків у с. Єгорівка, Прилуцького району, Чернігівської області.

Аргументуючи мешканцям житлових будинків необхідність обшуків інспектором було повідомлено про оперативну необхідність встановлення місцеперебування раніше судимого мешканця м. Пирятин. Водночас, заходи було проведено за відсутності кримінального провадження та відповідного рішення суду.

Вироком Прилуцького міськрайонного суду від 21.05.2018 за вчинення інкримінованого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 162 КК України, обвинуваченого засуджено до 2 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1869