Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2018

Прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення коштів за несвоєчасне повернення майна у розпорядження держави

  

Органами прокуратури області забезпечується системний захист інтересів держави у сфері державної та комунальної власності.

Встановлено, що окремі суб’єкти господарювання, які орендують державне чи комунальне майно, отримуючи чималі доходи за його використання, ігнорують вимоги законодавства та не сплачують обов’язкові платежі до бюджету.

Так, одне з приватних товариств використовувало нерухоме майно державної власності, розташоване у лісовому масиві, балансоутримувачем якого є ДП «Чернігівське лісове господарство». У вказаному приміщенні орендар облаштував комплекс по переробці деревини. У зв’язку з неналежним виконанням умов договору договір оренди було розірвано за рішенням суду, а орендаря зобов’язано повернути майно. Однак суб’єкт господарювання своєчасно рішення суду щодо повернення державного майна не виконав, внаслідок чого Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Чернігівській області боржнику нараховано штрафні санкції за фактичне використання майна до моменту його звільнення, що склало понад 200 тис. грн.

З метою їх стягнення прокурором заявлено позов до господарського суду м. Києва.

Подальша робота з вказаних питань триває.



Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1789