Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2018

Апеляційним судом ухвалено вирок, яким за таємне викрадення чужого майна винну особу засуджено до 3 років позбавлення волі

  

Колегія суддів апеляційного суду області у жовтні поточного року за скаргою прокурора скасувала в частині призначеного покарання вирок Деснянського районного суду м. Чернігова, яким жителя міста за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане з проникненням до сховища) звільнено від відбування призначеного покарання у виді 4 років позбавлення волі з випробуванням.

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений у січні 2018 року тричі, проникаючи на територію одного з підприємств міста, викрадав металобрухт, який збував за грошові кошти.

Прокурором у судовому засіданні доведено, що суд першої інстанції при ухваленні вироку не врахував, що обвинувачений характеризується задовільно за місцем проживання, ніде не працює, раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та грабежів, на шлях виправлення не став та вчинив 3 епізоди тяжкого злочину. Крім того, залишено поза увагою висновки органу з питань пробації про те, що обвинувачений становить високу небезпеку для суспільства, окремих громадян та його виправлення не можливе без позбавлення чи обмеження волі.

Апеляційний суд підтвердив правомірність правової позиції обвинувача про необхідність призначення покарання, яке слід відбувати реально, та засудив обвинуваченого до 3 років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області


кількість переглядів: 1579