Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Прокурор області Володимир Комашко 6 листопада провів особистий прийом громадян у прокуратурі Чернігівської області

  

Розгляд звернень та особистий прийом громадян є одним із важливих напрямів діяльності органів прокуратури, спрямований на реальний захист прав і свобод людини та громадянина, зміцнення законності й правопорядку.

Так, на виконання вимог ст. 22 Закону України «Про звернення громадян» прокурор області Володимир Комашко 06.11.2018 здійснив особистий прийом громадян у прокуратурі Чернігівської області.

Громадяни скористалися правом на особисте спілкування з прокурором області з питань стану слідства у кримінальному провадженні, розгляду звернень органами поліції та з інших питань.

Прокурор області Володимир Комашко вислухав усіх громадян, роз’яснив вимоги чинного законодавства та зазначив, що всі заяви будуть ретельно вивчені, за результатами їх розгляду прийняті законні та обґрунтовані рішення.

Незважаючи на те, що органи прокуратури законодавчо позбавлені функції нагляду за додержанням прав і свобод людини і громадянина, додержання законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами, громадяни і надалі продовжують звертатися на особистий прийом до прокурорів з питань, що вже не віднесено до компетенції прокуратури.

Заявникам у межах повноважень роз’яснено компетенцію органів прокуратури, державної влади та органів місцевого самоврядування щодо ефективного вирішення порушених питань.

Нагадуємо, що керівництво прокуратури області особливу увагу приділяє особистому прийому громадян як у прокуратурі області, так і за місцем їх проживання.

Всього у поточному році прокурорами прийнято 1,4 тис. громадян.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1597