Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

Шостим апеляційним адміністративним судом підтверджено позицію прокурора щодо повернення майнового комплексу, що входив до складу ДАК «Хліб України», у державну власність

  

У ході реалізації представницьких повноважень, визначених статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», встановлено факт неправомірного вибуття майнового комплексу, що знаходиться в смт. Новоайдар Луганської області та входив до складу ДАК «Хліб України», у приватну власність.

Установлено, що одне з приватних товариств у 2015 році звернулося до реєстраційної служби Ніжинського міськрайонного управління юстиції із заявою про  реєстрацію права власності на майновий комплекс вказаного державного підприємства. На підтвердження вимог приватною структурою надано сфальсифіковане рішення Київського районного суду м. Донецька 2014 року про визнання за ним права власності на вказане державне майно.

У зв’язку з відмовою держреєстратора внести відповідний запис до реєстру, товариство звернулося з позовом до місцевого суду, рішенням якого від 10.03.2015 реєстраційну службу Ніжинського міськрайонного управління юстиції Головного управління юстиції у Чернігівській області зобов’язано здійснити реєстрацію права власності на згадане державне майно за товариством.

Регіональною прокуратурою подано заяву про перегляд рішення міськрайонного суду від 10.03.2015 у вказаній справі за нововиявленими обставинами.

Надавши належну оцінку доводам прокурора, суд 03.07.2018 заяву про перегляд рішення від 10.03.2015 задовольнив, спірне рішення скасував та у задоволенні позову приватного товариства відмовив.

Шостий апеляційний адміністративний суд, розглянувши скаргу товариства, встановив відсутність будь-яких підстав для її задоволення та залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Подальша робота щодо захисту майнових інтересів держави триває.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1672