Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2018

Трьох спільників, які заволоділи бюджетними коштами, судитимуть на Чернігівщині

  

Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування стосовно керівника одного із приватних підприємств, начальника відділу освіти Ічнянської РДА та інженера технічного нагляду Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Як з’ясувалося, вказані особи, достовірно знаючи, що будівельно-монтажні роботи з реконструкції покрівлі Городнянської ЗОШ виконані не в повному обсязі, внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт по зазначеному об’єкту.

Такі дії зловмисників призвели до завищення вартості виконаних робіт, а також безпідставного зарахування на рахунок підприємця зайвих бюджетних коштів.

Продовжуючи свій злочинний намір, направлений на заволодіння грошовими коштами державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету, за аналогічною схемою, заволоділи коштами під час виконання будівельних робіт на об’єктах Ічнянської районної комплексної дитячої юнацької спортивної школи, Ічнянської гімназії ім. Васильченка, Березнянської та Ічнянської ЗОШ.

Внаслідок вчинених дій обвинувачені заволоділи державними коштами на загальну суму 920 533,26 грн., чим державі в особі Ічнянській та Городнянської РДА, а також Чернігівської ОДА завдано збитків на зазначену суму.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду.

Зловмисників очікує судовий розгляд.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

 

 
 
кількість переглядів: 1920