Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2018

Завдяки наполегливості прокурора з винної особи стягнуто збитки, завдані незаконним полюванням

  

Органами прокуратури обалсті забезпечується реагування на факти порушення вимог природоохронного законодаства, зокрема у сфері незаконного полювання.

Так, органами Держекоінспекції у грудні 2017 року на території Куликівського району зафіксовано факт полювання, під час якого мисливцем незаконно добуто тушу козулі. За вказане стосовно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 85 КУпАП та розраховано збитки, завдані державі у сумі 32 тис грн.

Згідно вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» притягнення порушника до відповідальності не звільняє його від обов’язку відшкодувати збитки.

Всупереч цьому, мисливець заподіяну його незаконними діями шкоду не відшкодував, через що прокурор звернувся з відповідним позовом до суду.

Рішенням суду від 05.06.2018 позов прокурора задоволено у повному обсязі. Однак, відповідач з метою ухилення від відшкодування збитків, оскаржив судове рішення в апеляційному порядку, повністю заперечуючи свою причетність до скоєного.

Під час розгляду справи Чернігівський апеляційний суд ґрунтовно дослідив доводи апеляційної скарги, врахував принципову позицію прокуратури області та постановив, що мисливець таки повинен сплатити до бюджету 32 тис грн збитків за незаконне полювання.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

кількість переглядів: 1812